دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک گفت: مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک به طور رسمی در استان همدان آغاز بکار کرد.
به گزارش روابط عمومی وزارت دادگستری به نقل از مهر، مظفر الوندی دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک، ظهر سه شنبه در کارگروه بانوان و خانواده استان همدان با بیان اینکه کنوانسیون حقوق کودک به عنوان یک سند بینالمللی پذیرفته شده و همه کشورها به این کنوانسیون پیوستهاند، رویکرد حقمدارانه را یک رویکرد اساسی در حوزه حقوق کودکان عنوان کرد.
دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک با بیان اینکه نباید برای اقدامات انجام شده سر کودکان منت گذاشت و باید با جان و دل در این حوزه کار کرد، گفت: کودکان باید مورد توجه قرار گیرند.
الوندی با تاکید براینکه در دنیا با تضعیف حقوق کودکان مواجهیم و باید بیش از پیش این موضوع مورد توجه قرار گیرد، گفت: همدان از استانهای کممشکل در این زمینه است اما وضعیت برخی استانهای کشور بسیار ناراحتکننده است.
نگاه به حقوق کودکان باید یک نگاه حقمدارانه باشد
دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک با بیان اینکه نگاه ما به حقوق کودکان باید یک نگاه حقمدارانه باشد، گفت: یکی از قواعد انجام فعالیت در زمینه حقوق کودکان را بین بردن تبعیضها است.
الوندی بااشاره به اینکه در این خصوص با آموزش و پرورش جدالها و بحث داریم اما تعاملات خوبی نیز وجود دارد، افزود: حوزه کودک یک حوزه بیتنش و نیازمند دلسوزی است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه باید بینشها و نگرشها در حوزه آسیبهای اجتماعی را تغییر داد، اظهار داشت: فنی و حرفهای باید بخشی را به حوزه کودک اختصاص دهد.
همدان قطب فعالیتهای کودکان و نوجوانان است
محمدابراهیم الهی تبار با بیان اینکه همدان قطب فعالیتهای کودکان و نوجوانان است و هر ساله میلیاردها تومان اعتبار در زمینه کودکان هزینه میکند، گفت: در استان همدان نقش سازمانهای مردمنهاد در حوزههای مختلف پررنگ است.
وی با بیان اینکه استان همدان دارای یک منشور فرهنگی است که ضرورتها را احصا کرده و به مرحله اجرا درمیآورد، گفت: باید به حوزه کودک توجه جدی داشت.
مدیرکل امور بانوان استانداری همدان نیز با بیان اینکه کودکان بهترین سرمایههای هر جامعه هستند، گفت: وظیفه مرجع کنواسیون هماهنگی و نظارت بر فعالیتهای حقوقی کودکان در کشور است.
طاهره دوروزی با اشاره به اینکه این کنوانسیون دارای چهار کارگروه است و امسال هر چهار کارگروه آن در استان نیز تشکیل خواهد شد، ادامه داد: تاکنون ۶ جلسه کارگروه کودک و نوجوان در این راستا برگزار شده است.
تدوین برنامه ۵ ساله در حوزه حقوق کودکان در استان همدان
دوروزی با اشاره به تدوین برنامه ۵ ساله در حوزه حقوق کودکان در استان همدان گفت: استان همدان دارای ۵۳۰ هزار نفر جمعیت کمتر از ۱۸ سال، ۶۹ درصد دانشآموز شهری و ۳۰ درصد دانشآموز روستایی است.
وی پیگیری پروتکل حقوق کودک، برگزاری جشنواره های کودک و نوجوان و افتتاح مرکز فراگیر کودکان و نوجوانان را از جمله اقدامات انجام شده در حوزه کودکان و نوجوانان برشمرد و گفت: در استان همدان ۱۹ سمن در حوزه کودک در حال فعالیت هستند.
مدیرکل آموزش پرورش استان همدان نیز بااشاره به اجرای طرح آموزش حقوق در مدارس برای ۲ هزار دانشآموز و ۱۴۰ مدیر افزود: ۹۹ درصد دانشآموزان واجد ثبت نام در کلاسهای درس مشغول تحصیل هستند.
۱۷ هزار نوآموز پیش دبستانی زیر پوشش طرح کرامت قرار گرفتهاند
مصطفی خزاعی آموزش آداب و مهارتهای زندگی اسلامی و طرح کرامت را از برنامههای دیگر برشمرد و گفت: تاکنون ۱۷ هزار نوآموز پیش دبستانی زیر پوشش طرح کرامت قرار گرفتهاند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان یاداور شد: جذب دانش آموزان عشایری جامانده از تحصیل در استان همدان روند رو به رشدی دارد.
مدیرکل بهزیستی استان همدان نیز با اشاره به فعالیت یک مرکز آموزشی حمایتی کودک و خانواده در حوزه فوریت و امور آسیبهای اجتماعی در استان همدان عنوان کرد: تاکنون ۵۵۴ نفر از کودکان کار در استان همدان ساماندهی شدهاند.
حمیدرضا الوند با اشاره به اینکه در ۹ شهرستان استان همدان یک مرکز مداخله خانواده وجود دارد، گفت: طی ۵ ماه نخست سال ۲ هزار و ۴۰ نفر از خدمات مشاورهای این مراکز بهرهمند شدهاند.
وی اضافه کرد: ۵۹۰ کودک بازمانده از تحصیل که بیشتر آن ها معلول هستند از خدمات بهزیستی بهرهمند میشوند.
فعالیت ۱۱ مرکز نگهداری کودکان و یک شیرخوارگاه در استان همدان
مدیرکل بهزیستی استان همدان با اشاره به فعالیت ۱۱ مرکز نگهداری کودکان و یک شیرخوارگاه در استان همدان عنوان کرد: در هر مرکز ۱۱۰ کودک وجود دارد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان نیز با بیان اینکه این مجموعه در زمینههای مختلف فرهنگی، هنری، علمی و دینی فعالیت میکند، عنوان کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان دارای ۵۵ هزار عضو است.
محمد جوادی با اشاره به راهاندازی اولین مرکز فراگیر کودکان و نوجوانان در سال گذشته از راهاندازی دو مرکز فراگیر دیگر خبر داد و گفت: سهم کودکان استان همدان در کتابخانهها ۴ درصد، در تعداد اعضا ۴.۵ درصد و در سرانه کتاب ۲۴۰ درصد است.
۶۱ هزار و ۵۳۶ در کتابخانههای عمومی استان همدان عضویت دارند
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان نیز با اشاره به اینکه ۶۱ هزار و ۵۳۶ در کتابخانههای عمومی استان همدان عضویت دارند، گفت: ۳۰ درصد اعضای کتابخانهها را کودکان تشکیل میدهند.
عاطفه زارعی با بیان اینکه بیش از ۳ هزار کودک و ۹ هزار نوجوان در جشنواره رضوی کتابخوان شرکت کردند، افزود: زیر پوشش قرار دادن جامعه عشایری در برنامه قراردارد.
معاون اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان نیز با بیان اینکه چند کانون بحران در خصوص کودکان وجود دارد، عنوان کرد: عدم توجه به این کانونهای بحران مشکلساز خواهد بود.
سعید گلستانی با بیان اینکه ۷۰ درصد زندانیان، دانشآموزانی هستند که از مدرسه فرار کردهاند، ادامه داد: در کشور سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار دانش آموز از مدرسه فرار کرده، ترک تحصیل میکنند و سر از زندانها در میآورند.