وزير دادگستري گفت: منافقان را بايد پايهگذاران داعش به حساب آورد و اين جامعه توحيدي كنوني مد نظر داعش همان جامعه توحيدي منافقين است كه حركتهاي تكفيري را به وجود آورد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان، حجتالاسلام والمسلمين مصطفي پورمحمدي پيش از ظهر امروز در مراسم گراميداشت سيامين سالگرد تاسيس وزارت اطلاعات در جمع نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي و جمعي از مسئولان استان اصفهان در تالار كوثر ارتش اظهار كرد: از بابت قدرشناسي، وظيفهشناسي و سپاس و تشكر از سربازان گمنام امام زمان (عج) براي دومين بار در طول دو هفته اخير به اصفهان آمدم و به جاست همه مردم قدردان نعمت عظيم امنيت باشند.
وي در ادامه سخنان خود مقوله امنيت را به تفصيل مورد بررسي قرار داد و اظهار كرد: بدون امنيت اقدام هيچ عملي مقدور نيست، امنيت مبدأ حركت است و اگر ناامني ايجاد شود، اضطراب و دلهره و آشفتگي جاي آن را ميگيرد و نبود امنيت، آغاز حركت را دچار اختلال ميكند.
* امنيت راهي براي تحقق فضاي مطلوب در جامعه است
وزير دادگستري با تاكيد بر اينكه امنيت راهي براي تحقق يك فضاي مطلوب است، ادامه داد: رسيدن به هدفهاي مادي بدون امنيت به نتيجه نميرسد و امنيت هدف است، در صورتي كه عدهاي امنيت را وسيله ميدانند.
وي با اشاره به اينكه بسياري از اقدامات و تلاشها در نظام اسلامي براي كسب امنيت است، ادامه داد: همه به امنيت نيازمند هستند و حركت در هر نظامي بدون وجود امنيت امكانپذير نيست.
پورمحمدي امنيت را جزو ملزومات و ملازمان و ضروريات در همه ابعاد زندگي دانست و ادامه داد: زندگي همراه با خوف و دغدغه و شورش دروني زندگي نيست.
* امنيت پيش از عدالت مورد تاكيد علماي دين است
وي در ادامه اظهار كرد: لغت ايمان كه اصليترين جايگاه معرفتي و والاترين منزل حركت انساني است از امن و آرامش منشأ ميگيرد و عالمان لغت و تفسير بر اين نكته معترف هستند كه نتيجه ايمان، امنيت آوردن به يك نيرو است.
وزير دادگستري با اشاره به روايتي از امام جعفر صادق (ع) بيان كرد: اولياي دين نياز مردم را به سه مسئله امنيت، عدل و رفاه و فراواني مورد تاكيد قرار دادهاند، به طوري كه جامعه بدون عدالت انگيزه حركت ندارد و روح تعالي در آن خشك ميشود.
وي در ادامه با تاكيد بر اينكه امنيت پيش از عدالت مورد تاكيد علماي دين قرار گرفته است، ادامه داد: عدالت از بستر امنيت توليد ميشود و اصالتاً بزرگترين بيعدالتي نبود امنيت است.
پورمحمدي ادامه داد: امنيت جلوهاي از عدالت است و فضاي آرام و متعادل براي زندگي نيازمند آرامش است و در مسائل عمومي و در تمام امور به اين مسئله توجه ويژه شده و امنيت و فراواني نيز كه رشد و توسعه را در بر دارد، لازمه آن وجود امنيت است.
وي گام نخست توسعه را امنيت دانست و ادامه داد: امنيت خود مبدأ، هدف، وسيله و مقصد است و نگاه ديني و معرفتي به كمك ما ميآيد تا به مقوله امنيت توجه بيشتري داشته باشيم كه خواست اوليه هر جامعه تأمين امنيت است و تجمع مردم در شهرها و به دور هم نيز از ابتدا به علت نياز به امنيت بوده است.
وزير دادگستري شاخص كارآمدي يك حكومت را در مقوله امنيت دانست و گفت: دشمنان هر جامعه براي اينكه به هر جامعهاي ضرر برسانند هميشه به دنبال تحقير و سرنگوني آن نظام و ملت هستند و بناي دشمنان هميشه توقف حركت و يا كند كردن آن است كه اين اتفاق از بستر امنيتي به وجود ميآيد.
* بيشترين اقدامات امنيتي و ضدامنيتي تاريخ، عليه ايران روي داده است
وي افزود: اصليترين روش و ابزار متداول رفتار كشورها با يكديگر برخورد امنيتي و ضدامنيتي است و دشمنان هر جامعه با ايجاد جنگ، اختلاف، افتراق، تجزيه و نا بساماني به دنبال رسيدن به اهداف خود هستند.
پورمحمدي با تصريح بر اين نكته كه جمهوري اسلامي جزو معدود كشورهايي است كه بيشترين اقدام امنيتي و ضدامنيتي عليه اين كشور در طول تاريخ روي داده است، ادامه داد: از روزهاي نخست انقلاب تا به امروز اين رفتارها ادامه داشته است، به گونهاي كه از روزهاي آغازين پيروزي انقلاب تا زمان آغاز جنگ در شهريور 59 ما در همه جا درگيريهاي پراكنده زيادي داشتيم، درگيريهايي در جزيره قشم، درگيري در تركمن صحرا، درگيريهاي خلق عرب و جريان كردستان و حوادث شرق بود كه برخي اتفاقات در همان پايان سال 57 روي داد.
وي خاطر نشان كرد: در تابستان سال 58 بود كه اتفاق پاوه روي داد و برخي پادگانهاي نظامي خلع سلاح شدند، در همان زمان چند گروه قدرتمند كمونيستي با تفكرات ماركسيستي در كشور داشتيم كه وسعت فعاليت آنان بسيار فراگير بود، به گونهاي كه تا همين لحظه نيز وزارت اطلاعات آماري از اين گروهها منتشر نكرده اما اين آمارها آزاردهنده بود و در آن زمان موج عجيبي ايجاد شده بود كه با رايگيريهاي گسترده و امكانات بسيار وسيع در حال فعاليت بودند.
وزير دادگستري افزود: انقلاب فرهنگي دانشگاهها در اوايل انقلاب تنها به خاطر كتابها و اساتيد و اين گونه مسائل نبود، بلكه دانشگاهها در همان زمان مركز جذب اين نيروها و عملياتي شدن فعاليتهايشان و پايگاه ضد امنيتي بر عليه نظام شده بود و به همين خاطر بود كه دانشگاهها در اول انقلاب تعطيل شد.
وي بر ضرورت انتقال تاريخ انقلاب به نسل جوان امروز تاكيد كرد و گفت: انقلاب اسلامي ايران قبل از اينكه توان امنيتي خود را در جنگ تحميلي به اثبات برساند، توان خود را در دوران پس از پيروزي انقلاب به اثبات رساند، همچنين جنگ تحميلي تنها يك درگيري نبود، بلكه آتش ضدامنيتي دروني كشور را زياد كرد به گونهاي كه حركت مسلحانه منافقين در خرداد 1360 و حركتهاي ماركسيستي ارديبهشت ماه 60 اتفاقات ناگواري بود كه از عزم نظام سلطه براي مقابله با اين نظام خبر ميداد.
* جامعه توحيدي مد نظر داعش همان جامعه توحيدي منافقين است
پورمحمدي تصريح كرد: در خردادماه سال 1360 همين منافقين اقداماتي انجام دادند كه ميشود آنها را پايهگذاران داعش به حساب آورد، اين جامعه توحيدي كنوني مد نظر داعش همان جامعه توحيدي منافقين است كه حركتهاي تكفيري را به وجود آورد، در ابتداي انقلاب اگر كسي جلوي منافقين ميايستاد اول آن فرد را ترور شخصيت ميكردند، سپس اگر زورشان نميرسيد حذف آن فرد را در دستور كار قرار ميدادند و اين شعارهايي كه همين الان هم سركردگان احمق همين منافقان سر ميدهند خيلي كمتر از داعش نبوده و نيست.
وزير دادگستري خاطرنشان كرد: همين گروهك در سال 60 با اتفاقي كه مسبب آن شد جايگاه بينالمللي در جهان پيدا كرد و آمريكا، اسرائيل، انگليس و عراق حاميان آن شدند و حتي در عراق منطقه نظامي به آنها دادند و همين منافقين در جنگ با جاسوسيهاي نظامي در پشت صحنه و خبرهايي كه از امكانات و عمليات نيروهاي اسلام داشتند ضرباتي را به نظام وارد ساختند.
* ايران از پر خطرترين تهديدهاي امنيتي تاريخ معاصر عبور كرده است
وي خاطر نشان كرد: بيترديد جمهوري اسلامي از پر خطرترين تهديدهاي امنيتي تاريخ معاصر عبور كرده و يكي از اهرمهاي اصلي ما قدرت امنيتي كشور است و زبان قدرتمند ما در مواجهه با نظام بينالملل همين توان امنيتي است.
پورمحمدي به تشريح اركان تأمين امنيت در نظام اسلامي پرداخت و گفت: سه ركن مردم، كارگزاران و مديران و عناصر درگير تأثيرگذاران حوزه امنيت هستند كه در اين ميان آنچه در ميان مردم بايد به توان امنيتي تبديل شود بحث همبستگي ملي است.
وي شاخصههاي وجود همبستگي ملي در بين مردم را داشتن روابط اجتماعي مطلوب، خوشبيني به نظام، داشتن آرمان و منافع مشترك، اميد داشتن نسبت به آينده و حسن ظن به امور عنوان كرد.
* كارگزاران حوزه امنيت نياز به جسارت و قاطعيت دارند
وزير دادگستري خاطر نشان كرد: كارآمدي مديران حوزه امنيت ضرورتي انكارناپذير است و در اين ميان تعداد و ابزار و هزينه و پول زياد اثربخش نيست، بلكه كارگزاران بايد از دانش و هوشمندي لازم برخوردار باشند.
وي بر ضرورت برخورداري از پيچيدهترين و دقيقترين ابزارهاي علمي براي پيشبرد اهداف تاكيد كرد و گفت: 10 تا 15 سال قبل از آنكه يك تكنولوژي در جامعه بيايد، اين تكنولوژي در نهادهاي اطلاعاتي استفاده شده و عيب و نقص آن شناخته شده و بعد از تجاري شدن به بازار آمده است.
وزير دادگستري عنصر جسارت و قاطعيت را لازمه كارگزاران حوزههاي امنيتي دانست و اذعان كرد: اگر مديران امنيتي خودشان را براي روزهاي سخت آماده نكنند شايسته تحسين نيستند و داشتن قدرت تصميمگيري، نفوذ و پذيرش شكست از جمله مهمترين داشتههاي كارگزاران حوزه امنيت است.
* اقتدار نظام در مقوله امنيت را به دشمنان اثبات كرديم
وي به جايگاه ممتاز ايران در عرصه بينالملل پرداخت و گفت: اين مسئله شوخي نيست كه رئيس جمهور آمريكا ميگويد من براي ايران يك تحريم فلجكننده آغاز كردم و همه ميدانيم كه تمام ابزارها به كار گرفته شد تا ايران اسلامي درجا بزند و اگر امروز رئيس جمهور كشور چه در داخل و چه در داخل كشور مطرح ميكند كه ما تورم را كم كرديم، ركود بسيار آزاردهنده را به سختي به مرز كشانديم، اين نشان از اين است كه فشارها را مديريت كرديم و اكنون به نقطه مثبت رسيديم و اين براي آنها بسيار آزار دهنده است.
پورمحمدي ادامه داد: آنهايي كه توطئهچيني و طراحي كردند و همه ابزارشان را به كار گرفتند، الان كه ميبينند زورشان نرسيده به درد آمدهاند و ما خوشبختانه اقتدار نظام را از مقوله امنيتي به آنها به اثبات رسانديم.
* امروز حرفهاي جمهوري اسلامي در جهان شنونده و خريدار دارد
وي با تاكيد بر اينكه هماكنون در شرايط خطير امنيتي در منطقه و نظام بينالملل هستيم، ادامه داد: امروز با توجه به اينكه ظرفيتهاي فراواني در كنترل مرزها، مردم، نظام، قانون و منافع ملي داريم حرفهاي ما در جهان شنونده و خريدار دارد و كسي در منطقه نميتواند بگويد ما در منطقه كاري ميخواهيم انجام بدهيم، بدون اينكه نقش ايران را در منطقه در نظر بگيرد و اين نشاندهنده كارآمدي و توانايي بالاي جمهوري اسلامي ايران است.
وزير دادگستري ادامه داد: اصليترين هدف آمريكا، اسرائيل، انگليس و عراق در طول چند دهه اخير مقابله با ايران اسلامي بوده كه ايران در سختترين و پيچيدهترين شرايط امنيتي تاريخ معاصر بوده و همه را به سلامت گذرانده و حتي يك روز هم وضعيت كشور از رفتار قانوني ساختارمند خارج نشده است.
* در عرصههاي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي ضعف داريم
وي استقرار نظام و قانون را ويژگي بارز ثبات امنيت در كشور دانست و اضافه كرد: البته ما ضعفهايي در ساير بخشها داريم و اين حرف درستي است كه ما در عرصه فرهنگ و روابط اجتماعي و اقتصاد دچار كاستيهايي هستيم كه اين حوزهها نيز پيچيدگيهاي خاص خود را دارد اما نبايد در اين حوزهها دچار اختلال باشيم.
پورمحمدي خاطر نشان كرد: در اين حوزهها عقبماندگي و كاستي داريم و كمتر از فرصتهايمان استفاده كرديم اما در زير چتر امنيت و با درايت و تدبير ميتوانيم اميد به رفع برخي مشكلات داشته باشيم.