پنجمین جلسه کمیته پیشگیری مرجع ملی کنوانسیون مبارزه با فساد روز دوشنبه به میزبانی آقای دکتر الفت رییس محترم کمیته پیشگیری و معاون محترم اجتماعی و پیشگیری قوه قضاییه و جناب آقای دکتر مردعلی دبیر محترم مرجع ملی در محل معاونت اجتماعی و پیشگیری قوه قضاییه برگزار شد.

در این جلسه که با حضور نمایندگانی از دستگاههای پلیس آگاهی، مجمع تشخیص مصلحت نظام، دیوان محاسبات، معاونت حقوقی قوه قضاییه، بانک مرکزی، سازمان ملی استاندارد، صدا و سیما، مدیریت و برنامه ریزی، حسابرسی و سازمان ارتباطات و فناوری اطلاعات و جناب آقای دکتر عابد جعفری سرپرست گروه مجری تشکیل شد، جهت دستیابی به فهم مشترک بین دستگاههای ذی مدخل در خصوص مواد فصل دوم (اقدامات پیشگیرانه) کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با فساد گزارشی کلی از نحوهی تقسیم بندی مواد 9، 10 و 13 فصل دوم کنوانسیون مزبور ارائه شد و نمایندگان دستگاههای حاضر نیز سوالات و پیشنهادات خود را در جهت پیشبرد بهتر روند پاسخگویی به پرسشنامه مطرح نمودند.
در بخش کارپردازی دولتی و مدیریت منابع مالی دولتی، کنوانسیون انتظار دارد هر کشور عضو طبق اصول اساسی نظام حقوقی خود، نظامهای کارپردازی مناسب را بر اساس شفافیت، رقابت و معیارهای عینی برای جلوگیری از فساد برقرار نماید.
در بخش گزارشدهی عمومی، انتظار میرود هر کشور عضو با مد نظر قرار دادن شفافیت، اقداماتی را در جهت ارائه اطلاعات در مورد فرایندهای تصمیمگیری انجام دهد و در صورت ضرورت به تسهیل تشریفات اداری به منظور تسهیل دسترسی شهروندان بپردازد.
در بخش مشارکت جامعه، انتظار میرود هر کشور عضو در چهارچوب امکانات خود و طبق قانون اساسی، شرکت فعالانه افراد و گروههای خارج از بخش دولتی مثل جامعه مدنی، سمنها و رسانهها را ارتقاء دهد و برای افزایش آگاهیهای عمومی شهروندان در خصوص علل و شدت فساد تلاش کند.