سازمان کنفرانس اسلامی معروف به سازمان همکاری اسلامی، دومین سازمان بین دولتی پس از سازمان ملل متحد است که در آن 57 کشور اسلامی بیش از چهار قاره عضویت دارند. سازمان مذکور برای حفاظت و حمایت از منافع جهان اسلام و ترویج صلح بین المللی تلاش می کند. این سازمان براساس تصمیم اجلاس تاریخی که در کشور مغرب (رباط) برگزار شد (در سال 1969) به عنوان یک نتیجه از آتش سوزی جنایی مسجدالاقصی در بیت المقدس تأسیس شد.

گزارش ششمین نشست کنفرانس سازمان همکاری اسلامی
با حضور وزرای زن کشورهای اسلامی
ششمین نشست کنفرانس سازمان همکاری اسلامی با حضور وزرای زن کشورهای اسلامی در شهر استانبول ترکیه برگزار و مشاور وزیر دادگستری در امور زنان و خانواده به همراه معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به همراه هیأتی در این کنفرانس شرکت کردند.
سازمان کنفرانس اسلامی معروف به سازمان همکاری اسلامی، دومین سازمان بین دولتی پس از سازمان ملل متحد است که در آن 57 کشور اسلامی بیش از چهار قاره عضویت دارند. سازمان مذکور برای حفاظت و حمایت از منافع جهان اسلام و ترویج صلح بینالمللی تلاش میکند. این سازمان براساس تصمیم اجلاس تاریخی که در کشور مغرب (رباط) برگزار شد (در سال 1969) به عنوان یک نتیجه از آتش سوزی جنایی مسجدالاقصی در بیت المقدس تأسیس شد.
نشست مذکور مهمترین چالش پیش روی کشورهای عضو را در زمینه توانمندسازی زنان و بررسی موانع برای دستیابی پیشرفت زنان مورد تأکید قرار دادند و همچنین معرفی روشهای آموزشی و تربیتی توسط کشورهای عضو برای مبارزه با خشونت علیه زنان در دستور کار قرار گرفت. وزرای زن کشورهای مسلمان، سهم زنان در وقف و امور خیریه را مورد بازنگری قرار داده و پیشنهاد تأسیس رصدخانهای که تصویر زنان در رسانهها را واقعی بیان کند، در این کنفرانس ارایه شد.
یکی از اهداف مهم این نشست تلاش برای کاهش اثرات اقتصادی، اجتماعی و روانی بر زنان و دختران در مناطق جنگی و شکننده بود. کشور میزبان درخواست ایجاد نهاد توسعه زنان سازمان همکاری اسلامی را داشتند. بررسی موقعیتها و دستاوردهای نشستهای قبلی وزرای زن کشورهای اسلامی یکی از موضوعات کنفرانس بود. درخصوص مکانیسمهای اجرای اقلام مشترک برای پیشرفت زنان و نهاد خانواده و ازدواج بحث و بررسی بعمل آمد و کشورها گزارش عملکردی ارائه نمودند. کشور ترکیه به عنوان میزبان، علیرغم تلاشهای انجام شده و اینکه خانواده، اساس و بنیان جامعه ترک است، در زمینه قدر و منزلت زن در کانون خانواده و جامعه، فاصله زیادی با کشور جمهوری اسلامی ایران دارد.
به گفته مشاور وزیر دادگستری، مشکلات زنان ترکیه در پنج فصل قابل توجه بود:
1- خشونت خانوادگی در نتیجه زورگویی و استعمارگویی مردان
2- فشارهای فرهنگی و اجتماعی
3- محرومیت از امکانات و تسهیلات تعلیم و تربیتی
4- محرومیت از حقوق اشتغال
5- تبعیض در محل کار و بیعدالتی در تقسیم درآمد.
اگرچه طبق مطالعات صورت گرفته، به ازای هر سه زن در دنیا، یک نفر برای یک مرتبه در طول زندگی خود متحمل خشونت خانوادگی می شود که به گفته مشاور وزیر دادگستری این رقم در ترکیه به عنوان کشور عضو گروه 20 و نیز عضو برخی از نهادهای بین المللی، نسبت به دیگر کشورهای توسعه یافته، به مراتب بالاتر است.
پوران ولویون
مشاور وزیر دادگستری در امور زنان و خانواده